До 9 ноември 2023 г. Националната агенция за приходите (НАП) е събрала

...
До 9 ноември 2023 г. Националната агенция за приходите (НАП) е събрала
Коментари Харесай

НАП събрала над 5.7 млрд. лв. повече от данъци и осигурителни вноски спрямо 2022 г.

До 9 ноември 2023 г. Националната организация за приходите (НАП) е събрала общо над 30,8 милиарда лв. доходи, което е с над 5,7 милиарда лв. повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Агенцията регистрира и растеж от над 12 % (415 млн. лева.) на събираемостта на просрочени отговорности, оповестиха от Национална агенция за приходите.

По-високата събираемост се дължи както на подхванати през годината спомагателни ограничения, включващи дейна връзка и срещи с длъжниците, бързи дейности по наложително осъществяване при липса на доброволни заплащания, по този начин и на внедрената от 4 април 2023 година нова електронна услуга за издание на всички длъжници – физически и юридически лица, отговарящи на избрани критерии, показват от Национална агенция за приходите.

Услугата - „ Предоставяне на информация за длъжници с неуредени обществени отговорности “, дава опция за използването на нов метод и разширението на критериите за оповестяването на длъжници. Тя дава информация за длъжници, които не са погасили в точния момент налозите, осигурителните си вноски и други отговорности с негарантиран излишък на дълга над 5 000 лева С въвеждането на услугата, процесът за селекция на длъжниците е напълно автоматизиран, заложени са по-прецизни и разширени критерии, като по този метод е отстранен субективният фактор. Освен разширените автоматизирани критерии на селекция, в новия лист с длъжници към този момент са включени и жители, които след 2019 година до април тази година бяха извадени от него, поради условията за отбрана на персоналните данни, прецизират от приходната организация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР